Tarieven

  

 

Je kunt vanaf nu niet meer met contant geld betalen in onze buurtbussen. Wel pinnen!


In alle bussen van Arriva en ook in onze buurtbussen, kun je een buskaartje met de pinpas afrekenen. Met contant geld betalen kan in principe dus niet meer maar bent u niet bij machte om te kunnen pinnen, overleg dan even met de desbetreffende chauffeur naar de betalingsmogelijkheden! Betalen met de pinpas werkt snel, eenvoudig en is wel zo veilig. Naast pinnen kun je ook nog steeds met je OV-chipkaart en/of de Arriva app betalen.

 

De OV-chipkaart

De ov-chipkaart is dé manier van reizen met het openbaar vervoer. Je gebruikt deze kaart overal in Nederland. In de trein, bus, metro en tram.

 

Arriva app

Met de Arriva app kun je reizen met je telefoon en heb je altijd je vervoersbewijs binnen handbereik. Arriva Nederland verkoopt verschillende tickets in de app waaronder ook een e-ticket.

 

Tarief

Afhankelijk van de afstand die u reist koopt u dan één of meerdere ritkaartjes van € 2,25

Een ritkaartje is geldig voor één enkele rit zonder overstap en is nog steeds goekoper dan wanneer u reist met een OV-chipkaart of contactloos betaald!

Stapt u b.v. over van lijndienst 592 op lijndienst 599, dient er wél opnieuw een ritkaartje te worden gekocht!

Na het verlaten van de buurtbus is het kaartje niet meer geldig!

 

Het reizen per OV-tarief is vanaf januari 2023 als volgt:

U betaald € 0,196 instaptarief als u binnen 35 minuten overstapt op een andere (buurt)bus of in een trein van Arriva Nederland hoeft u niet opnieuw het instapgeld te betalen. Bij overstap op de trein van b.v. de NS betaald u wel weer opnieuw het instapgeld!


Verder blijven de (studenten) OV-jaarkaart en alle overige OV-chipkaarten met het officiƫle OV-logo geldig.

 

Overige OV-plaatsbewijzen zijn NIET geldig!