Nieuwspagina


 
Maximaal 8 passagiers!
 
 

De buurtbus is een kleinere autobus voor maximaal 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs zijn altijd vrijwilligers.

In Nederland mag een chauffeur met een rijbewijs B personenauto’s en busjes besturen met een totaalgewicht van maximaal 3500 kg en met maximaal 8 zitplaatsen (exclusief die van de bestuurder). Dit alles volgens de "Wegenverkeerswet 1994".

Chauffeurs mogen dus nooit meer dan 8 zittende personen in de bus vervoeren, anders zijn zij in overtreding volgens de wet en dat heeft ernstige consequenties voor de dekking van de verzekering voor passagiers bij een mogelijk ongeval of aanrijding onderweg.

Dit is voor reizigers soms zuur bij de instaphalte, vooral in de spits of bij stakingen van het streekvervoer. De vereniging tracht dit probleem op te lossen door dagelijks en ‘s morgens tijdens de spits een extra buurtbus in te zetten!   

Reageer dit op een dergelijk moment niet af op de vrijwilliger/chauffeur, die kan daar niets aan doen, maar besef dat dit is bedoeld voor uw eigen veiligheid!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur via onze website.Het kuchscherm houden wij voorlopig nog in de bussen
 
In onze bussen zitten de chauffeurs nog steeds achter een plastic kuchscherm. Het kuchscherm houden wij voorlopig ook nog in de bussen. Dit doen wij omdat het coronavirus nog steeds aanwezig is. 
 
Afbeelding invoegen
 
 


Veiligheidsgordel verplicht
 
Onze buurtbussen zijn uitgerust met veiligheidsgordels voor de passagiers. Het is verplicht ze dan ook daadwerkelijk om te doen. Het nalaten kan je echter niet alleen een boete van 149 euro opleveren, bij een ongeluk komen passagiers zonder gordel er doorgaans ook veel slechter af. Bovendien zal de verzekering waarschijnlijk dan nog minder uitkeren ook.
 
Afbeelding invoegen
 

 
LET OP!!!
 
In tegenstelling tot wat er op app 9292 staat, rijden we het laatste uur niet meer daar er dan zelden tot nooit passagiers meer meegaan! Dit demotiveerde onze dan rijdende vrijwilligers/chauffeurs enorm. Het bestuur heeft daarom gemeend voorlopig tot de aanpassing vertrektijden welke hopelijk in december zullen plaatsvinden het laatste uur dan maar niet meer te rijden!
De laatste buurtbus vanaf het station in Borne vertrekt dan om 18.22 uur richting Hertme, Saasveld en Weerselo.
De laatste buurtbus vanaf het voormalige gemeentehuis in Weerselo en richting Rossum, Reutum, Groot Agelo en Ootmarsum vertrekt dan om 17.53 uur! Sorry voor het ongemak!
 
Het bestuur
 Afbeelding invoegen