Buurtbus chauffeur (m/v)

Afbeelding invoegen
 
Goed openbaar vervoer is belangrijk voor de leefbaarheid in veel kernen. In de kleinere gemeenschappen zijn we veelal aangewezen op de buurtbus en de vrijwilligers die deze draaiende houden.
 
De diensten van Buurtbusvereniging Weerselo e.o. worden volledig uitgevoerd door vrijwilligers. Een vrijwilliger rijdt een dienst van ongeveer drie tot 4 uur volgens een vast dienstrooster. De vrijwilliger is chauffeur van het 8-persoons busje en zorgt ervoor dat de reizigers comfortabel en op tijd reizen met de buurtbus. Daarnaast is de vrijwilliger betrokken bij de vereniging. Als vrijwilliger levert u een bijdrage aan de samenleving en helpt u mee om de kleinere kernen zoals Hertme, Saasveld, Rossum, Reutum en Agelo bereikbaar te houden!

Om de diensten uit te kunnen voeren hebben wij in totaal en minimaal 60 vrijwilligers nodig. Uw hulp is daarom hard nodig! Om vrijwilliger te worden dient u minimaal 18 en maximaal 70 jaar oud te zijn, in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, minimaal in een medisch goede toestand te verkeren. Verder moet u (uiteraard) gemotiveerd zijn om u in te zetten als vrijwilliger voor de maatschappij. Vrijwilliger bij Buurtbusvereniging Weerselo e.o. is namelijk zeker niet vrijblijvend. U laat de reiziger toch niet letterlijk in de kou staan? Zonder vrijwilligers rijdt er dus geen buurtbus.  
 
Omdat we op dit moment iets te weinig mensen hebben, zijn we op zoek naar zeer gemotiveerde vrijwillige chauffeurs die uit of rond Borne, Weerselo en/of Ootmarsum komen. Dus ben je in het bezit van een geldig B-rijbewijs en een dagdeel per week beschikbaar, meld je dan aan als chauffeur van onze Buurtbusvereniging.
Het is vanzelfsprekend dat ook vrouwen hierop kunnen solliciteren, graag zelfs!
 
Wilt u meer informatie of twijfelt u nog om zich als vrijwilliger aan te melden? Download onderstaand formulier en vul de gegevens digitaal in voor een informerend gesprek.
Print het formulier vervolgens uit en onderteken deze. Als u niet kunt scannen is het ook mogelijk om het formulier per post te versturen naar het adres dat vermeld staat op het formulier. Neem bij eventuele problemen contact op via het contactformulier op deze website!
 
Aanmeldingsformulier hier downloaden!