Welkom

 

 
 

 Feestelijke overhandiging nieuwe buurtbussen in Weerselo
 
 
 
   
 
Buurtbusvereniging Weerselo e.o. heeft maandag 8 juli 2019 de laatste twee spiksplinternieuwe buurtbussen feestelijk in ontvangst genomen bij het voormalige gemeentehuis in Weerselo. Voorzitter Gerard Borggreve mocht door symbolisch een lint doorknippen de sleutels hiervoor in ontvangst nemen van Keolis Nederland, het moederbedrijf van Syntus.

Moderne Bussen
De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter type Civitas Economy bussen zijn, direct nadat ze van de fabrieksband rolden, omgebouwd tot zeer toegankelijke buurtbussen. De voertuigen beschikken onder andere over een lage vloer, 3 camera's en zijn rolstoelvriendelijk. Daarnaast geven de brede deuren veel ruimte voor een prettige instap. Dit biedt ook reizigers met een rollator of reizigers die minder goed ter been zijn de mogelijkheid om comfortabel te reizen met de buurtbus! Een belangrijk speerpunt van zowel de provincie Overijssel (verantwoordelijk voor het openbaar vervoer!) alsmede vervoerder Keolis Nederland, die willen dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. In de buurtbussen tonen digitale informatieschermen de halte- en reisinformatie en een halte afroepsysteem geeft aan wanneer de reizigers hun bestemming hebben bereikt.
 
Veilig betalen
Niet alleen het reisgemak neemt met de introductie van de nieuwe buurtbussen toe. Naast het inchecken met de OV-chipkaart zijn de bussen ook uitgerust met apparatuur om te betalen met de pinpas. Daarmee kan er niet meer contant worden betaald! In de lijnbussen van Twents wordt deze betaalmethode al ruim een jaar toegepast en biedt naast meer veiligheid ook meer efficiëntie.

Enthousiaste vrijwilligers
De nieuwe buurtbussen werden opgewacht door een groot deel van de buurtbuschauffeurs. De vereniging telt in totaal 56 enthousiaste vrijwilligers die samen de uitvoering van de dienstregeling verzorgen en daarmee een zinvolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun eigen woonomgeving.
 
Buurtbusvereniging Weerselo e.o. bestaat in september 2019 veertig jaar en inmiddels heeft de vereniging al meer dan één miljoen passagiers vervoert op de buurtbus. Henk Rensink, buurtbuscoördinator bij Twents, zegt over de nieuwe bussen: "We zijn er trots op dat we met zulke mooie lage vloer buurtbussen i n Twente rondrijden. Mede namens onze opdrachtgever, de provincie Overijssel, wensen we de buurtbuschauffeurs vele veilige kilometers toe met deze prachtige nieuwe buurtbussen".

 

De buurtbus
 

De buurtbus is het openbaar vervoersmiddel waarmee je je voor weinig geld kunt verplaatsen!

Al bijna veertig jaar rijdt er een buurtbus in Weerselo: lijn 592. Deze buurtbus rijdt van Weerselo via Saasveld en Hertme naar het station in Borne v.v. Gelijktijdig rijdt er een buurtbus lijn 599 van Ootmarsum via Reutum en Rossum naar Weerselo v.v.  


Een buurtbus is een lijndienst!

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal 8 passagiers. Deze bus verzorgd dan ook alleen het lijndienstvervoer op lijnen met relatief weinig reizigersaanbod. Buurtbussen zijn ondergebracht in een aparte vereniging en worden geëxploiteerd en gereden door vrijwilligers. De busjes worden ter beschikking gesteld door, in ons geval door Syntus/Keolis Nederland. De financiering van deze lijnen wordt gedragen door de betreffende gemeenten. 
 
Opstapplaatsen
 
Langs de route zijn halteplaatsen ingericht welke duidelijk en herkenbaar zijn aangebracht. Verder kunt u op de route van de buurtbus uw hand opsteken om aan te geven dat u graag mee wilt reizen als passagier. Ditzelfde geldt ook voor het uitstappen, bij een seintje aan de chauffeur kunt u ook tussen de haltes uitstappen mits dit volgens de verkeersregels verantwoord is! Ook sluiten de buurtbussen aan op de reguliere lijndiensten.