Welkom

Omleiding i.v.m. wegwerkzaamheden in Borne!
 
Afbeelding invoegen

In verband met diverse wegwerkzaamheden is er vanaf maandag 23 juli t.e.m. 7 september 2018 geen doorgaand verkeer mogelijk over de Bekenhorst tussen het centrum van Borne en de wijk Stroom Esch. 
 
Dit betekend dat de Buurtbusroute ook aangepast dient te worden. De route zal nu vanaf de rotonde in de Stroom Esch bij "de Wanne” via de Weerselosestraat naar de rotonde in de rondweg gaan en dan vervolgens bij "’t Schip” over de Europastraat zijn route vervolgen naar het station!

De haltes in de Grotestraat en bij het Dijkhuis zullen hierdoor helaas tijdelijk komen te vervallen! 
 

Afbeelding invoegen
 

De buurtbus
 

De buurtbus is het openbaar vervoersmiddel waarmee je je voor weinig geld kunt verplaatsen!


Al meer dan dertig jaar rijdt er een buurtbus in Weerselo: lijn 592. Deze buurtbus rijdt van Weerselo via Saasveld en Hertme naar het NS-station in Borne v.v. Gelijktijdig rijdt er een buurtbus lijn 599 van Ootmarsum via Reutum en Rossum naar Weerselo v.v.


Een buurtbus is een lijndienst!

 

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal 8 passagiers. Deze bus verzorgd dan ook alleen het lijndienstvervoer op lijnen met relatief weinig reizigersaanbod. Buurtbussen zijn ondergebracht in een aparte vereniging en worden geëxploiteerd en gereden door vrijwilligers. De busjes worden ter beschikking gesteld door, in ons geval door Syntus/Keolis Nederland. De financiering van deze lijnen wordt gedragen door de betreffende gemeenten.

 
Opstapplaatsen
 
Langs de route zijn halteplaatsen ingericht welke duidelijk en herkenbaar zijn aangebracht.
Verder kunt u op de route van de bus uw hand opsteken om aan te geven dat u graag mee wilt reizen als passagier. Dit zelfde geldt ook voor het uitstappen, bij een seintje aan de chauffeur kunt u ook tussen de haltes uitstappen, mits dit volgens de verkeersregels verantwoord is! Ook sluiten de buurtbussen aan op de reguliere lijndiensten.
 
Afbeelding invoegen
.