Welkom

Afbeelding invoegen 
 

Miljoenste passagier in buurtbus Weerselo

Onze Buurtbusvereniging Weerselo e.o. heeft dinsdag 10 april 2018 een unieke mijlpaal bereikt. Want na ruim 38 jaar werd de 1 miljoenste passagier vervoerd! Dit aantal is nog niet eerder bereikt in Nederland.
 
De gelukkige passagier is mevrouw Stien Peters - Siers uit Denekamp. Nietsvermoedend reisde zij zoals al bijna 19 jaar op dinsdag met de buurtbus via Ootmarsum om naar haar dochter in Reutum te gaan. Toen ze met haar onafscheidelijke hondje Ollie bij de woning van haar dochter uitstapte wachte haar een verrassing. Een grote delegatie met o.a. het voltallige bestuur zette onze voorzitter Gerard Borggreve haar in het zonnetje en in de bloemen. Uit handen van Henk Rensink van Syntus Keolis kreeg Stien een gratis jaarkaart voor de buurtbus aangeboden. Ook waren de wethouders van de Gemeenten Dinkelland, Tubbergen en Borne aanwezig welke allen nogmaals memoreerden dat de buurtbus in een toch grote behoefte voorziet in Noordoost-Twente. 
Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen                  Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Klik hier om artikel te kunnen lezen!                               Klik hier om artikel te kunnen lezen!             Klik hier om dit artikel te kunnen lezen!
 


 
Dienstregeling 2018

Elk jaar wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar te kunnen laten aansluiten. Deze nieuwe dienstregeling is dit keer op een enkele vertrektijd en vertrekplaats (Het Hoikinck in Weerselo) aangepast op de laatste wijziging van 11 december 2017, dit alles met als doel een logische reis voor onze passagiers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden te realiseren!
 
Kijk hier voor de haltetijden lijn 592 en lijn 599!
 
Plan uw reis met de handige reisplanner van Twents!
  
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

De buurtbus

 

De buurtbus is het openbaar vervoersmiddel waarmee je je voor weinig geld kunt verplaatsen!

Al meer dan dertig jaar rijdt er een buurtbus in Weerselo: lijn 592. Deze buurtbus rijdt van Weerselo via Saasveld en Hertme naar het NS-station in Borne v.v. Gelijktijdig rijdt er een buurtbus lijn 599 van Ootmarsum via Reutum en Rossum naar Weerselo v.v.

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal 8 passagiers. Deze bus verzorgd dan ook alleen het lijndienstvervoer op lijnen met relatief weinig reizigersaanbod. Buurtbussen zijn ondergebracht in een aparte vereniging en worden geŽxploiteerd en gereden door vrijwilligers. De busjes worden ter beschikking gesteld door, in ons geval door Syntus/Keolis Nederland. De financiering van deze lijnen wordt gedragen door de betreffende gemeenten.
 
Een buurtbus is een lijndienst!
Buurtbussen rijden alleen lijndiensten en verzorgen geen vervoer van huis tot huis. Het zijn dus geen belbussen! De dienstregeling is opgenomen in de jaarlijkse uitgave van de dienstregeling in de regio Twente. De dienstregeling is uiteraard ook te vinden op de OV Informatielijn 0900-92920900-9292. Verder heeft de Buurtbusvereniging een eigen website: www.buurtbusweerselo.nl. Naast veel algemene informatie staat ook info vermeld als er sprake is van een omleiding in de bestaande route.
 
Opstapplaatsen
Langs de route zijn halteplaatsen ingericht welke duidelijk en herkenbaar zijn aangebracht. Verder kunt u op de route van de bus uw hand opsteken om aan te geven dat u graag mee wilt reizen als passagier. Dit zelfde geldt ook voor het uitstappen, bij een seintje aan de chauffeur kunt u ook tussen de haltes uitstappen, mits dit volgens de verkeersregels verantwoord is! Ook sluiten de buurtbussen aan op de reguliere lijndiensten.